rozmaring-viz-center

Bio Rozmaring Virágvíz

Üzen a természet

rozmaring-viz

A rozmaring virágvíz

tökéletes segítség a napi testápolási rutinban arc-, haj- lábápoló, regeneráló hatású. Segít összpontosítani a munka és a tanulás során is.

Főbb tulajdonságai:

Felhasználási javaslat

Permetezze a kívánt területre

Maszírozza el

Gyerekek számára nem ajánlott

Pumpás szórófej

A TÜNDÉR PAJTA rozmaring vize és páratlan tulajdonságai

A rozmaring gyógy-, illat- és fűszernövényként való felhasználása igen elterjedt manapság. A növény levele, virága és illóolaja más-más tulajdonságokkal rendelkezik. A levélben megtalálható flavonoidoknak (rozmaringsav) köszönhetően antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik. AZ ANTIOXIDÁNSOK NEM CSAK A SZABAD GYÖKÖKET KÖTI MEG ASZERVEZETBEN, DE SEGÍT  MEGELŐZNI AZ IDEGSEJTEK PUSZTULÁSÁT, MELY GYORSÍTJA AZ ÖREGEDÉSI FOLYAMATOKAT.

 E mellett még antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatása is ismert a növénynek. Különböző teakeverékek alkotórésze a rozmaring levele. Ilyen teakeverék például az epe- és vizelethajtó, szélhajtó, idegerősítő és étvágygerjesztő teakeverékek. Az illóolaj baktérium- és gombaölő tulajdonságokkal rendelkezik. Serkentően hat a központi idegrendszerre, javítja a végtagok vérkeringését, enyhíti az izomfájdalmakat. Alacsony vérnyomás esetén stimuláló szer. A népi gyógyászatban görcsoldásra használják fel.

A rozmaringot nem csak különböző betegségek kezelésére használhatjuk, de például a levél magas antioxidáns tulajdonságának köszönhető, hogy a rozmaring alkalmas a húsok tartósítására. Az által, hogy az antioxidáns vegyületek megakadályozzák a húsban lévő zsírok avasodását. Napjainkban a legelterjedtebb felhasználása a konyhákban van, különféle húsok, mártások ízesítőjeként.

Bio_rozmaring_viz
Bio_rozmaring_viz

A rozmaring gyógy-, illat- és fűszernövényként való felhasználása igen elterjedt manapság. A növény levele, virága és illóolaja más-más tulajdonságokkal rendelkezik. A levélben megtalálható flavonoidoknak (rozmaringsav) köszönhetően antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik. AZ ANTIOXIDÁNSOK NEM CSAK A SZABAD GYÖKÖKET KÖTI MEG ASZERVEZETBEN, DE SEGÍT  MEGELŐZNI AZ IDEGSEJTEK PUSZTULÁSÁT, MELY GYORSÍTJA AZ ÖREGEDÉSI FOLYAMATOKAT.

 E mellett még antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatása is ismert a növénynek. Különböző teakeverékek alkotórésze a rozmaring levele. Ilyen teakeverék például az epe- és vizelethajtó, szélhajtó, idegerősítő és étvágygerjesztő teakeverékek. Az illóolaj baktérium- és gombaölő tulajdonságokkal rendelkezik. Serkentően hat a központi idegrendszerre, javítja a végtagok vérkeringését, enyhíti az izomfájdalmakat. Alacsony vérnyomás esetén stimuláló szer. A népi gyógyászatban görcsoldásra használják fel.

A rozmaringot nem csak különböző betegségek kezelésére használhatjuk, de például a levél magas antioxidáns tulajdonságának köszönhető, hogy a rozmaring alkalmas a húsok tartósítására. Az által, hogy az antioxidáns vegyületek megakadályozzák a húsban lévő zsírok avasodását. Napjainkban a legelterjedtebb felhasználása a konyhákban van, különféle húsok, mártások ízesítőjeként.

Figyelem! Fontos, hogy ha belsőleg, gyógyászati célból szeretnénk felhasználni, akkor nagy körültekintéssel tegyük azt. Terheseknek nem ajánlott!